Salg af Rørvæv.
Vi producerer rørvæv og sælger gerne til private og håndværksmestre.
I mange ældre huse med pudsede lofter er der brugt rørvæv til at få pudset til at hænge fast. Der var indtil gipsens indtog vævestuer over hele landet og rørvæv blev brugt i store mængder. Gipsen har gjort mange ting lettere, men gips kan i modsætning til ler eller kalkpuds ikke virke som dampbremse, hvilket gør at man må sætte dampspærre op når man bruger gips. Dampspærre kan med fordel udelades ved brug af rørvæv og
ler-/kalkpuds. Gipsen bliver tit påhæftet glasvæv, strukturmaling eller lignende for at kompensere for den “kedelige” glatte overflade. Mørtelpuds giver en naturlig rustik overflade.
Rørvæv er tækkerør sorteret og afhugget i længder fra 127 cm., 143 cm., 159 cm., 175 cm og 190 cm. og vævet på galvaniseret ståltråd med en meget tynd rustfri tråd. Der er ca. 15 m2 i en rulle.
Hvordan bruges rørvæv?
Rørvæv kan påhæftes såvel lodrette som vandrette og skrå flader beklædt med forskalningsbrædder. Der skal være lidt luft mellem forskalningsbrædderne og rørvævet skal hæftes “stramt” på således at de enkelte rør vender vinkelret på bræddernes længderetning.
Mørtel påføres af to omgange
- 1. Udkast
- 2. Færdig overflade.
Lermørtel har den fordel frem for kalkmørtel at der ikke er brugt anden energi til fremstilling end opgravning og findeling hvorimod kalkmørtel er fremstillet på basis af brændt kalk som kræver store mængder energi. Desuden har ubrændt ler en bedre evne til at regulere luftfugtighed og er dermed bedre for indeklimaet.
Her er en lille video fra YouTube som viser hvordan man gør!