Vi er ophørt med at bygge brændekomfur.
Det murede brændekomfur minder på mange måder om det gammeldags “indmurede brændekomfur”.
Udnyttelsen af brændet og forbrændingen er god, da opbygningen i princippet ligner masseovnens. Dog er det her komfurfunktionen der er det vigtigste – derfor fyrer man løbende under madlavningen.
Man kan bruge de samme gryder som til gas eller el-komfur, da gryderne står og koger ovenpå kogepladerne som er udviklet således at de komprimerer varmen i to eller tre skiver nedfaset i en støbejernsplade. Man regulerer varmen ved at flytte gryderne indenfor eller udenfor de varmekomprimerede plader og ved at fyre kraftigt eller svagt.
Brændestykker skal være små. Kvas og lignende er også fint.
Brændekomfuret kan opbygges med eller uden bageovn.
Det murede brændekomfur fylder ca. fra 80 – 120 cm.
i bredden og 60 – 80 cm. i dybden og højden kan reguleres individuelt.